Alienationsklubben

 
Foto: Anna Hållams 

Foto: Anna Hållams 

Alienationsklubben är punkpopsensationen från Jönköping/Göteborg som efter några smärre justeringar sedan starten 2014 består av:

Tony Hall (Sång, Gitarr), Tom Erlandsson (Trummor, Sång), Jan Renqvist (Bas, Sång) det senaste tillskottet i bandet är Jonas Haglund (Gitarr, sång)

Sprungna ur forna centralsmåländska legendariska akter som som Brööl Boyz och Dansdepartementet fortsätter Alienationsklubben resan i rak riffglädje kombinerat med ett starkt socialt patos.

I andan av forna giganter som Joe Strummer och Stig Vig men ändå i full kontakt med samtiden ger sig bandet i kast med vår tids aktualiteter. Det görs upp med rasismen, rädslan för det okända eller udda, dubbelmoralen, det religiösa vansinnet och bostadspolitiken. Man värjer inte heller för att varva de stora frågorna med det personliga. Vad vi drivs av i våra relationer. Vad vi drivs till och vad vi drivs ifrån. Allt till tonerna av luftig men tung popmusik som den gjordes under punk och postpunkåren rikligt uppdaterad med nyare referenser och tilltag längs med resans gång. Driv, sväng, tyngd och texter som handlar om saker.

 

Du behöver höra det här.

 

Det behöver vi alla.